x   Homepage
x   Modellen
x   Services
x   Replica Center
x   Forum
x   Contacten

Replica Center

Een Breitling kopen is op zich een aardige stap. Deze horloges zijn vrij prijzig, lopend vanaf 2500-3000 euro, en nu niet bepaald een aankoop wat je elke dag zou doen. Daarom is het toch wel een vereiste dat je jezelf van te voren inlicht over deze markt.

Breitlings zijn geliefd. Vooral onder de chinezen. Want in China worden deze mooie horloges tot in de fijnste puntjes nagemaakt. Dat begon al vele jaren geleden, met toch wel hele slechte replica's. Alle replica's kon je toendertijd feitelijk met het blote oog herkennen. Zelfs op een afstand van 2 meter.
Maar tegenwoordig maken ze de replica's zowat 1 op 1. Er zijn nog maar een paar feitjes waar je een replica aan kan herkennen. En dat baart toch wel zorgen.

Tegenwoordig zijn er al verkopers uit China gespot die op aanvraag werken. Waarbij u een genuine dial, serienummer en boekjes welke bij mekaar horen kunt bestellen. Dan denk ik dat er bij u toch wel een rilling over het lijf gaat. Vooral als potentiele koper of Breitling beginneling welke net een horloge heeft gekocht ter goede trouw.

Toch zijn er nog wel tips hoe je een replica kan herkennen. Deze zullen we terzijnertijd steeds meer op deze pagina gaan zetten.

Enkele tips VOOR de aankoop van een Breitling kunnen al handig zijn.

- Aankoop bij geauthoriseerde dealers
Nummer 1 waarmee je voor 99% de aankoop van een replica kunt voorkomen is uw aankoop te doen bij een geauthoriseerde dealer bij u ergens in de buurt.

Adressen in NL
Adressen in BE

- Koop altijd met de nodige papieren en box
Koop altijd uw (tweedehands) Breitling met de nodige papieren, box en eventueel aankoopbewijs (in geval van aankoop Emergency Mission). Zorg dat serienummers overeen komen, dat er een geauthoriseerde dealer in het boekje is gestanst en dat er een stempel van de dealer present is (dit wil nog niet zeggen dat de afwezigheid van een stempel een probleem is).

- Verdiep u in de font van de datum
Als u een model op het oog heeft, dan is het vaak wijs om u te verdiepen in de font van de datum. Zelfs de huidige replica bouwers hebben moeite om de juiste font te gebruiken voor hun modellen. Het vereist wat oefeningen, maar verschil is er.

- Koop geen 99 euro Breitlings op marktplaatsen
99,9% van alle 99 euro modellen op verschillende marktplaatsen zijn replica's. Vaak al te herkennen aan het feit dat er geen papieren en box bijzit. Of gekregen als gift. Trap hier niet in. U bent illegaal bezig als u zich inlaat in deze verkopen.

- Let op de inslag van de stempels op de band
Replica modellen zijn vaak te herkennen door een te diepe indruk van de stempels op de band. Bijvoorbeeld het Breitling logo op de sluitingsclip van een stalen band. Bij een replica drukt deze aan de achterkant er doorheen. Meteen het bewijs dat er bij replica's heel ander staal wordt gebruikt dan bij de originele Breitlings.

 

 

Nuttige Links

 

Replica Video's

Chronomat Evolution
Breitling for Bentley
Windrider 16
Chronomat '08

 
 
 
Advertenties
 
 
Copyright 2009 Breitlingsource.nl